NachtLicht

Guy Brugmans


NachtLicht

Bestelling


NachtLicht is te verkrijgen of te bestellen bij De Standaard Boekhandels in Zonhoven, Hasselt, Genk en Houthalen en bij Grim Hasselt,

of na overschrijving van 18,95 € naar Lezensweg BE04 9731 8194 2631.


Contact


Lezensweg

Sint-Truidersteenweg 315 bus 4

3500 Hasselt                                             info@lezensweg.be

historische roman

wat aan de verovering van Mexico voorafging


Volgend jaar, in 2021, is het net 500 jaar geleden dat de Spanjaarden onder de leiding van Hernán Cortés de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan ten val brachten.


NachtLicht is een fictieve roman die hieraan voorafgaat. Het verhaal speelt zich af tussen 1486 en 1498 in het zuiden van Mexico. Het is een woelige periode waarin het vreedzame Zapoteekse volk onder druk staat van de opdringerige Mixteken en bloeddorstige Mexicas, of Azteken.


NachtLicht is een jonge fluitspeler in een Zapoteekse wevers-familie die rouwt om de dood van de oudste zoon GroteArend. Hij is getuige van steeds bitsere discussies tussen zijn verdraag-zame vader en strijdvaardige broer, de krijger SnelleCoyote, die ervan uitgaat dat de vijandige Mixteken zijn broer hebben vermoord. SnelleCoyote zint op wraak en wil zich aansluiten bij de Mexicas, het machtige krijgersvolk dat onder de nieuwe heerser Ahuitzotl grote gebieden onderwerpt.

NachtLicht maakt zich zorgen en besluit hem terug te halen. Met zijn zus WitteWolk, een vaardige weefster, maakt hij de verre en gevaarlijke tocht naar Tenochtitlan, nu Mexico-Stad. Tijdens en na zijn verblijf in de indrukwekkende hoofdstad van de Mexicas zal zijn leven diepgaand veranderen.


ISBN 978-94-6388-619-2

306 blz.

18,95 euro